Kontakt
Tel: 723 404 479
Skype: sepos.cz

Máte dotaz? Napište nám:

Opište prosím text z obrázku:
captcha
E-mailový zpravodaj

Novinky a akce na Váš email.


Montáž protipožární zárubně

Zahájení montážních prací je podmíněno stavební připraveností místa montáže, což znamená po dokončení prací na stavebních otvorech, podlahách, obkladech a malbách.

U novostaveb a rekonstrukcí by se měla montáž obložkových zárubní provádět až v poslední fázi vnitřní výstavby na dostatečně proschlé zdivo a podlahy s vlhkostí do 12%. Základní podmínkou je také relativní vlhkost prostředí montáže v rozmezí mezi 35 až 50 % a teplotou min. +16º C. V případě vyšší relativní vlhkosti je značné riziko deformace zárubní a dveří.

Vlastní montáž obložkových zárubní je suchý a bezprašný proces, který probíhá až na dokončené zdivo (po výmalbě a instalaci obkladů) a po položení veškerých podlahových krytin jako je dlažba, plovoucí podlahy nebo např. koberce. Kolem zárubní (min. 5 cm) je vhodné vynechat soklové lišty (např. dlažbu, plovoucí podlahu nebo i kobercovou lištu), které je lepší dořezat a instalovat až po osazení zárubní. Pokud jsou zárubně montovány do místností např. s dlažbou nebo plovoucí podlahou, které se ošetřují mokrou cestou, je při montáži vhodné tmelení zárubně v místě styku s podlahou transparentním silikonem.

V případě obkladu zdi (např. v koupelně nebo na WC), který je zakončený ve výšce nižší než 205 cm, je lepší poslední obklady kolem zárubní dořezat až po usazení zárubní. Zamezí se tím vzniku mezery mezi stěnou a obložkou, která se musí dodatečně vyplnit akrylátovým tmelem.

V prostorech, které dveřní křídla oddělují, zajistěte, aby rozdíl teplot nebyl větší než 10º C a rozdíl relativních vlhkostí nebyl větší než 10%. V případě, že dojde k umístění dveří a zárubní do prostor s vyšším rozdílem teplot nebo větší vlhkostí než je uvedeno výše, může dojít vlivem rozdílných fyzikálních vlastností použitých materiálů k deformaci dveří a zárubní.

 

 Montážní návod v pdf formátu: