Kontakt
Tel: 723 404 479
Skype: sepos.cz

Máte dotaz? Napište nám:

Opište prosím text z obrázku:
captcha
E-mailový zpravodaj

Novinky a akce na Váš email.


Protipožární dveře

Protipožární dveře se používají především jako vstupní dveře do bytů, rodinných domů či například pro vstup do garáže. Dodávané typy EI30-C / EW 30C / DP3 (zkouška provedena dle normy ČSN EN 1634-1)  v jednokřídlé i dvoukřídlé otočné variantě vyhovují požární odolnosti do 30 minut.

Při nákupu dveří v našem e-shopu, můžete jednoduše ve vyhledávači zaškrtnout požadavek na protipožární vlastnost dveří a snadno si tak vyberete.

 

Požární odolnost stavebních konstrukcí je doba, po kterou jsou konstrukce schopny odolávat účinkům plamene a vysokým teplotám. Ověřování požární odolnosti se provádí zkouškou nebo na základě výpočtu, extrapolace i porovnávání dle zkušebních norem a předpisů. Uvádí se v minutách v základní hodnotové stupnici: 1 S, 30, 45, 60, 90, 120 a 180 minut.  Na základě zkušebního protokolu byl výrobci protipožárních dveří udělen certifikát a značení je v souladu s § 5 vyhl. 202/99 Sb. uvedeno na zámku dveří.

 

Požární úzávěry dělíme z hlediska kritérií požární odolnosti na dle ČSN 730810 na:

  • EW (dříve PO) - omezující požár, u kterých je sledováno množství sálavého tepla vyzařující z povrchu na straně odvrácené od požáru.
  • EI (dříve PB) - bránící požáru, u kterých se na straně odvrácené od požáru sleduje přímo povrchová teplota.

Tyto prvky splňují přísnější požadavky na požární bezpečnost, a proto mohou být použity i tam, kde jsou požadovány uzávěry EW.

 

Dveře lze vyrobit buď ve variantě plné bez prosklení či v různých variantách prosklení s využitím bezpečnostního skla. Díky tomu je možné bez problému je vzhledově sladit s ostatními interiérovými dveřmi. V našem e-shopu najdete prozatím nabídku pouze plných protipožárních dveří. Objednávku prosklené varianty dveří můžete komunikovat s naším obchodním týmem sídlící na jihlavske centrále společnosti SEPOS, viz záložka "Kontakty". 

 

Konstrukce protipožárních dveří:  

  • Masivní rám opatřený zpěnovací páskou skrytou pod hranovací pásku, opláštěný HDF deskou.
  • Vnitřní výplň tvoří výtlačně lisovaná dřevotřísková deska.
  • Zpěnovací páska je umístěna po obvodu dveří a je zakryta hranovací páskou.
  • Tloušťka dveří Masonite 44 mm.

Protipožární dveře jsou standardně opatřeny třemi závěsy a  FAB zámkem, který tvoří nedílnou součást dveří a jeho výměna je nepřípustná. Je také možné vybavit je speciálním protipožárním kováním.
Dveře jsou dodávány spolu se speciální protipožární zárubní. Zvuková izolace těchto dveří se speciálními vlastnostmi je 28 dB.
 
 
označení protipožárních dveří u zámku
 
 
Vzhledem k využití protipožárního dveřního křídla jako vstupních dveří jej lze vybavit panoramatickým kukátkem.